Han har byggt en jetdriven go-kart

2022-04-13 15:08  
Uppfinnaren Bob Maddox verkar lycklig över sin senaste uppfinning, "The Beast". Foto: Youtube

Håll i hatten – det går undan när ”The Rocketman” förverkligar sin barndomsdröm. Uppfinnarens senaste bygge är en go-kart med pulsmotor, döpt till "The Beast".

Bob Maddox, kallad “The Rocketman”, är en amerikansk konstruktör som har byggt olika typer av jetdrivna motorer sedan han var ung, inspirerad av stridsflygplan han såg nära sitt barndomshem.

Toppfart på 144 km/h

Som sjuttonåring började Bob Maddox intressera sig för pulsmotorer, på engelska pulsejet engines. Hans senaste projekt, döpt till "The Beast," består av en pulsmotordriven go-kart.

Läs mer: Stor förvirring när polis stoppar självkörande taxi

Maskinen är byggd med en specialbyggd ram, pedaler, en liten ratt och tre ventillösa pulsmotorer som drivs med en blandning av diesel och propan, skriver sajten Techeblog.

Testkör i saltöken

Go-karten har en topphastighet på drygt 144 kilometer, och det är svårt att inte börja le när man se hur lycklig Bob Maddox tycks vara vid ratten på "The Beast".

I videon nedan kan ni se när han testkör go-karten vid Bonneville Salt Flats, en saltöken i den amerikanska delstaten Utah.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer