Ett måste för<br></br> fågelskådaren

2009-11-03 15:35  

Bird Watch Cam är kameran för alla fågelskådare. När en fågel kommer i fokus knäpper kameran automatiskt en bild per sekund.

Här är kameran som gjorts för den som vill fotografera fåglar. Exempelvis vid fågelbordet på balkongen eller vid holken i trädgården.

Kameran monteras fast med olika medföljande tillbehör. Med hjälp av en inbyggd laser riktas sedan kameran mot lämplig plats. När en fågel hamnar i fokus känns den av med en rörelsedetektor. Då börjar kameran knäppa bilder under 20 sekunder med en bild per sekund. Sitter pippin kvar körs en ny session. Annars väntar kameran in nästa fågel innan den börjar fotografera igen.

När det blir mörk stängs kameran av i väntan på solens morgonstrålar.

Den zoomförsedda kameran med tre lägen tar sina bilder med en 1,3 megapixel CMOS-krets och sparar fotografierna i ett SD-minne på två gigabyte. En batteriuppsättning sägs räcka upp till sex månader. Tillverkare är Brinno som försäkrar att Bird Watch Cam är noga skyddad mot väder och vind.

Priset ligger kring 1 500 kronor i internationella webbutiker.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer