Elon Musk: 70 procents chans att jag flyttar till Mars

2018-11-26 09:07  
Elon Musk bredvid en Falcon Heavy. Foto: TT

Den frispråkige mångsysslaren Elon Musk vill verkligen åka till Mars. Och chansen att en resa blir av är överhängande.

Det är inte första gången som Elon Musk pratar om sina planer på att lämna jordelivet, för att istället flytta till Mars. Men hur troligt är det att en sådan flytt blir av? Ganska troligt faktiskt, om vi får tro vad Elon Musk säger i en ny intervju som har gjort med Axios, som visas på HBO i USA.

Chansen är 70 procent. Den siffran motiverar han genom att påstå att det på senare tid har varit en rad genombrott som han är väldigt uppspelt över.

Reportern frågar sedan Musk om det här kommer att bli en flyktväg för rika personer. Något citatmaskinen Musk förnekar. Han menar att en annons för att åka till Mars skulle kunna påminna om en annons för att följa med Shackleton till Antarktis. Bara själva resan är en stor risk, och om landningen skulle bli framgångsrik så stundar ett liv där man bygger en bas och kämpar för att överleva. Lägg därtill en minimal chans att kunna ta sig tillbaka till Jorden igen. Det som lockar Musk att åka är utmaningen. Se intervjun i spelaren nedan.

Viktor Krylmark

Mer om: Elon Musk Mars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer