Efter eldkastaren – nu säljer Musk parfym som luktar bränt hår

2022-10-13 09:12  
Parfym som luktar bränt hår? Det är inte den första märkliga prylen som Musk försöker kränga. Foto: Carina Johansen/NTB/TT

Världens rikaste man har blivit parfymförsäljare, för att ha råd med köpet av Twitter. Eller åtminstone beskriver Elon Musk det så i inlägg på just Twitter.

Tesla- och Space X-chefen har ändrat sin titel på medieplattformen till "parfymförsäljare", och lagt ut en länk till parfymen "Burnt hair" (bränt hår). De röda flaskorna säljs via The Boring Company, ett annat av Musks projekt, som tidigare även salufört en eldkastare.

"Snälla köp min parfym, så att jag kan köpa Twitter", skriver Musk, som är känd för såväl skämtsamma som kontroversiella och svårtydbara inlägg.

Det har varit många turer på sistone kring den Sydafrika-födde entreprenörens försök att köpa Twitter. Tidvis har han försökt dra sig ur, men om han inte genomför köpet denna månad kan det bli rättegång för kontraktsbrott i USA i november.

Köpeskillingen är satt till 44 miljarder dollar (500 miljarder kronor). Musks förmögenhet är värderad till mycket mer än så, men det spekuleras i att han behöver sälja exempelvis Tesla-aktier för att få kontanter. Tesla har fallit hårt på Nasdaq-börsen i New York på sistone.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer