Här är eldkastaren från Elon Musks Boring Company

2018-01-26 13:12  
En bild på eldkastaren från The Boring Companys hemsida. Foto: The Boring Company

Det började som ett skämt, men nu är vi inte säkra längre. Ska Teslas grundare Elon Musk börja sälja eldkastare?

I veckan upptäckte några användare på forumet Reddit att Elon Musks företag The Boring Company, som gräver tunnlar åt bland annat Hyperloop-tåg, började annonsera ut eldkastare på sin hemsida.

Den som surfade in på "boringcompany.com/flamethrower" och angav lösenordet "flame" landade på en sida med reklam för en eldkastare som kostar 600 dollar, knappa 5 000 kronor, och ska lanseras i april. Nyheten plockades upp av tekniksajten The Verge, och kort därefter slutade lösenordet fungera.

Historien verkar ha tagit sin början i december efter ett skämtsamt Twitter-inlägg från Elon Musk själv. Efter att Boring Company lyckats sälja 50 000 kepsar med sin logga på, slängde han ur sig en uppföljare. Företaget skulle börja sälja eldkastare.

”Det kanske inte passar in i vårt varumärke, men ungarna kommer att älska den”, skrev Elon Musk i en uppföljande tweet.

Det här är inte heller de första ryktena om att The Boring Company faktiskt planerar att göra allvar av eldkastaren. För några veckor sedan laddade musikern och teknikinvesteraren D.A. Wallach upp en kort video där han lekte med en ”eldkastare” i en av företagets tunnlar. Efter lite efterforskning kunde det konstateras att vapnet var ett modifierat airsoft-gevär.

Vare sig Elon Musk eller The Boring Company har kommenterat eldkastarens existens. Vi får väl se om det är ett tidigarelagt aprilskämt, eller om serieentreprenören helt enkelt hittat en ny kassako.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer