Den här mobilen håller laddningen i 50 dagar

2018-04-04 15:46  
Foto: Blackview

Trött på att din smartphone laddar ur? Den udda kinesiska mobilen Blackview P10000 Pro har ett batteri på mäktiga 11 000 mAh.

Uppdaterad 6/4: I en tidigare version av artikeln gjordes en jämförelse mellan batteriet i telefonen och batteriet i  en bärbar dator. Den jämförelsen har strukits eftersom spänningen i batterierna ligger på helt olika nivåer.

Den obskyra telefonen har ett batteri som slår konkurrenterna på fingrarna och tillverkaren lovar en standbytid på upp till 50 dygn, skriver tekniksajten The Next Web.

Kapaciteten på 11 000 mAh är närapå sex gånger vad Apple stoppat in i Iphone 8. Även om den slutgiltiga batteritiden förstås också handlar en hel del om optimering av hårdvaran och mjukvaran.

Tillverkaren lovar hur som helst att ett fulladdat batteri ska räcka till 60 timmars telefonsamtal, 40 timmars videotittande eller 18 speltimmar.

Läs mer: Svenskar bakom rekordtekniken i nya Huawei-telefonen

Batteriet lägger så klart på en viss rondör kring midjan. Blackphone P10000 mäter in sig på 1,47 centimeter i tjocklek. Dubbelt upp mot de flesta moderna smartphones.

Själva mobilen har en sextums FHD-skärm, fyra gigabyte ram och ett Mediatek-chipp med en åttakärnig processor som klockar in på två gigahertz. Inget att skriva hem om direkt.

Den här Android-telefonen sticker även ut lite med sina märkligt kantiga former och sitt underligt låga pris på strax under 200 dollar, det vill säga runt 1 700 kronor. Köp den på egen risk.

Simon Campanello

Mer om: mobil Smartphones

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer