Bygg ihop dina <br/>egna leksaker

2011-02-11 14:45  

Med några enkla byggelement gör man egna leksaker av kartonger, plastburkar och annat överblivet material.

”När vi var barn byggde vi alla våra leksaker av kottar och pinnar. Till och med ångmaskiner”.

Kanske lite överdrivet. Men en äldre generations reaktion på att dagens barn fråntas uppfinnarglädjen och fantasin när till och med legoprylar ska byggas efter exakta ritningar.

Därför har det australienska företaget Makedo lanserat ett byggsystem för tillverkning av egna leksaker. Det består av bara några få olika delar. Plastspik med låsbricka, gångjärn och en kombinerad såg och håltagare.

Tanken är att barnen ska använda detta för att bygga ihop olika prylar av papplådor, tyg, plastburkar och annat överblivet material i hemmet.

Grundsatsen, som heter Freeplay och kostar 325 kronor, innehåller 74 spikar med låsbrickor, 20 gångjärn och två sågar. För den som vill ha lite hjälp på traven med fantasin finns även några lådor specialanpassade för att bygga exempelvis robotar, bilar eller dockhus.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer