Branson tar sig vatten<br></br> över huvudet

2010-02-01 15:04  
Undervattensbåten Necker Nymph.

Richard Bransons nya fordon är en undervattensfarkost.<br></br> Hyr den en vecka för 175 000 kronor.

Richard Branson gör nu en djupdykning från rymden ner i havet.

Hans nya projekt är att erbjuda utforskning av den ”tysta världen” i en flygplansliknande undervattensfarkost.

Branson har döpt den till Necker Nymph men tillverkaren Hawkes Ocean Technologies kallar den Deep Flight Merlin. En helt nyutvecklad farkost vars första exemplar ska levereras till Branson 20 februari.

Den ser mer ut som ett flygplan än en båt med sina fenor och vingar.

Men det är ingen äkta ubåt då pilot och passagerare andas genom ansiktsmasker. Och den dyker inte djupare än ner till 40 meter under havsytan med en fart mellan två och fem knop.

Där ska passagerarna både kunna glida förbi gamla vrak och samsas med delfiner, enligt ett pressmeddelande.

Necker Nymph ska stationeras på Richard Bransons eget lyxparadis Necker Islad och bli ett komplement till katamaranen Necker Belle. Till ön är vem som helst, med tjock plånbok, välkommen.

Att hyra ubåten en vecka med besättning kostar 175 000. Men då måste man samtidigt boka plats på katamaranen vilket kostar ytterligare omkring 600 000 för sju nätter.

Vill man köpa en egen Deep Flight Merlin så kostar den omkring fem miljoner kronor, enligt Daily Mail.

I början av december 2009 presenterade Richard Branson en annan av sina spektakulära farkoster. Då premiärvisades Spaceship Two. Rymdplanet som ska erbjuda passagerartrafik till rymden med start 2011. En biljett för en knappt tre timmar lång rymdfärd kostar 1,4 miljoner kronor. Men då garanteras omkring fem minuter i tyngdlöshet.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer