Åtta tevekanaler gör ”The Spiral”

2012-09-04 10:12  

Sex ovärderliga konstverk stjäls samtidigt från sex europeiska museer. Det är upptakten till serien ”The Spiral”, ett transmedialt samarbetsprojekt mellan åtta europeiska tevebolag.

I söndags sändes första avsnittet av ”The Spiral” i SVT1. Vi fick se hur medlemmar i gatukonstnärskollektivet Warehouse i Köpenhamn genomförde sex konstkupper. Från Nationalmuseum i Stockholm stals Carl Larssons porträtt av Strindberg. På söndag den 9 september kl 20.00 visas nästa avsnitt.

Men The Spiral är inte bara en multinationell tv-produktion med en handling som rör sig över hela Europa, det är också ett dataspel över internet där det gäller att lokalisera de stulna målningarna med hjälp av ledtrådar. Till sitt förfogande har speldeltagarna sociala medier, diskussionsfora, Youtube-clip och mycket annat.

Tv-serien har i veckan haft premiär i åtta länder i Europa – Belgien, Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Finland, Frankrike och Nederländerna. Spelet, som finns på www.the­spiral.eu kommer att köras i realtid parallellt med tv-serien och avslutas den 28 september klockan 21:00 CET med ett live-event framför Europa­parlamentet i Bryssel.

Kaianders Sempler

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt