Amazons nya surfplatta<br/> utmanar Apples Ipad

2011-09-29 11:23  
Kindle Fire kör appar, videor och kopplas till webben via wifi. Foto: Amazon

Amazon har lanserat en surfplatta som kostar mindre än hälften av en Ipad. Men många funktioner som finns i Apples surfplatta saknas.

Kindle Fire är namnet på den surfplatta som Amazon nu lanserat. Den kan kort beskrivas som en upphottad version av läsplattan Kindle som anpassats för video, musik, appar och webben.

Den mest framträdande skillnaden mot Ipad är priset. I USA kommer den att kosta 199 dollar vilket är 300 dollar lägre än för den billigaste Ipad.

Syftet med Fire är att ge användarna möjlighet att kunna ladda hem det stora utbudet av digitala media som Amazon erbjuder. I deras webbshop finns över en miljon filmer och tv-program, 17 miljoner mp3-låtar, en miljon böcker och hundratals tidningar och tidskrifter samt de mest populära apparna för Android.

Men det finns en del som saknas i en jämförelse med Ipad. Fire saknar mikrofon, kamera, GPS och möjlighet till uppkoppling via mobilnät. Kommunikationen med omvärlden sköts via wifi.

Försäljningen av den nya surfplattan startar i USA 15 november. När den lanseras i övriga världen finns ännu inga uppgifter om.

Ipad har fler funktioner

 Källa: Washington Post

Jan Melin

Mer om: Ipad Amazon

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer