Amazon tar sin<br></br> e-bokläsare till Iphone

2009-03-04 09:06  

Amazon ger nu sin egen e-bokläsare Kindle konkurrens genom att släppa ett program för Iphone och Ipod Touch. Förhppningen är dock att nya användare ska lockas att köpa Kindle.

Internetvaruhuset Amazon släppte på onsdagen det nya e-bokläsarprogrammet Kindle for Iphone i Apples programbutik App Store, dock ännu bara i USA.

Programmet gör det möjligt att ta del av samma e-böcker som finns för Amazons e-bokläsare Kindle - ett utbud på omkring 240.000 böcker för närvarande.

Tidskrifter och tidningar är däremot inte tillgängliga i programmet, och det går heller inte att köpa e-böcker direkt till Iphone.

En särskild synkroniseringsfunktion - "Whispersync" - gör att den som läser en bok på båda apparaterna kan fortsätta läsningen på rätt ställe, oavsett vilken apparat som användes senast.

Redan när den nya versionen av Kindle presenterades för några veckor sedan pratades det om ett program för Iphone.

Många bedömare anser att Amazon med Kindle försöker bli för e-böcker vad Ipod blivit för musik. Frågan är därför vad som händer när innehåll för Kindle nu för första gången blir tillgängligt i en annan apparat - dessutom just Ipod och Iphone.

Ian Freed, vice vd för Amazon, sa dock i en intervju med Cnet News i samband med presentationen av Kindle 2, att han hoppades att en del av dem som provar programmet i Iphone ska bli intresserade av att köpa Kindle.

Mats Lewan

Mer om: Iphone Kindle

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer