Äldsta rekordet för<br></br> arkadspel är slaget

2010-04-09 13:59  

Det officiella världsrekordet för arkadspelet Asteroids sattes 1982.<br></br> Det har nu slagits av en låssmed från USA.

När John McAllister satte sig framför arkadspelet Asteroids på lördagen den 5 april var ambitionen att bli världsmästare. 58 timmar senare hade han uppnått sitt mål. På bildskärmen lyste 41 338 740 poäng.

2 300 mer än det officiella rekordet som sattes redan 1982 av den då 15-åriga Scott Safran.

Då Asteroids inte kan pausas blev John McAllisters maratonspelande en kamp mot trötthet, hunger och toalettbehov. Men lite då och då blev han tvungen att lämna spelet när han lyckats samla på sig tillräckligt många ”extraliv”, skriver Wired.

Rekordspelet direktsändes via nätet på sajten Justin.tv och spelades in av John McAllister som bor i Seattle där han arbetar som låssmed. Den 58 timmar långa videoupptagningen ska han nu skicka till Twin Galaxies som officiellt godkänner rekord i spelvärlden.

– Det lär väl ta några månader om de ska ägna ett par timmar om dagen för att verifiera att jag gjorde allt på ett korrekt sätt, säger John McAllister till nyhetssajten My Northwest.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt