Digitalisering

Svenska Microsoftmobilen försenad

Svenska telekomföretaget Neonode skjuter på lanseringen av sin multimediamobil ett halvår. Företaget hoppas nu att telefonen ska finnas i affärerna kring jul.

Publicerad
Neonode överraskade på Cebit-mässan i mars i år genom att visa en gsm/gprs-telefon baserad på Microsofts operativsystem Windows CE.
Telefonen profilerades som en ungdomstelefon med tryckkänslig färgskärm och inbyggd mp3-spelare. Den ursprungliga planen var att telefonen skulle finnas till försäljning genom en eller flera mobiloperatörer nu efter sommaren. Men problem med konstruktionen och nya krav från operatörerna gör att telefonen ännu inte är helt färdig.
 
- Det är flera små problem som uppstått. Bland annat har vi ändrat utseende på telefonen, säger företagets marknadschef Magnus Goertz.
 
Telefonen som visades i mars saknade inbyggd mikrofon och kunde bara användas tillsammans med en lös handsfree men efter diskussioner med operatörer har den nya varianten fått både inbyggd mikrofon och dessutom en inbyggd digitalkamera.
 
Neonode har inte avslöjat med vilken eller vilka operatörer företaget för diskussioner med eller i vilka länder telefonen ska säljas.