Microsoft ska bygga ut bredband på Indiens landsbygd

2015-09-28 09:57  
Narendra Modi besöker Facebook. Foto: Nhat v. Meyer

När Indiens premiärminister Narendra Modi besökte USA passade it-företagen på att bygga ut kontakterna.

Under det indiska statsbesöket i USA höll Microsoft en middag för premiärminister Narendra Modi. Där meddelade företagets vd, Satya Nadella, att Microsoft har för avsikt att bygga ut bredband åt 500 000 byar på den indiska landsbygden. Ett stort steg för landet, där 70 procent av invånarna bor i någon av de cirka 640 000 byarna, det rapporterar The Next Web

Utbyggnaden är en fortsättnig på ett projekt som Microsoft redan driver i landet där de använt de oanvända frekvenserna mellan de som används till tv-sändningar för att leverera uppkoppling.

Modi besökte även Facebook, där han bland annat deltog i företagets återkommande frågestund. Där hyllade han att även Facebook driver arbete för att  sprida tillgång till internet över hela Indien, skriver Mashable.

Att Modi vill markandsföra sitt hemland som it-nation stod också klart under middagen med höga chefer för Fortune 500-företag som premiärminsitern deltog i, det rapporterar Time.

Mer om: Microsoft

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer