De fann varann - genom Ny Teknik

2011-06-08 23:00  

Den halvsfäriska projektorduken Jdome är ett naturligt komplement till programvaran från Univisual. Och företagen hittade varandra genom... Ny Teknik.

<p>När Ny Teknik skrev om systemutvecklaren John Nilssons välvda och hopfällbara duk Jdome fick Robert Malmström, vd för Univisual Technologies, upp ögonen för den. Nu delar de kontor i Kista utanför Stockholm, och i dagarna är de på spelmässan E3 i Los Angeles.</p> <p>Potentialen är att kombinera Univisuals programvara för projicering på krökta ytor med den hopfällbara duken till ett enkelt och prisvärt simulatorsystem. Sedan Ny Teknik skrev om Jdome i maj 2008 har den bland annat pekats ut av Svenska institutet som en bra svensk innovation och beställts i stor skala för ett interaktivt äventyr på Karlsborgs fästning vid Vättern.</p> <p>Priset är fortfarande relativt högt - 25 000 kronor plus moms - vilket enligt John Nilsson beror på små serier och utvecklingskostnader bland annat för tyget. En konsumentversion för omkring 10 000 kronor är planerad till hösten.</p> <p>John Nilssons företag Division by Zero har nyligen tagit in tre miljoner kronor i riskkapital plus en miljon från Almi.</p>

Läs mer: Han fixar kanonpris på flygsimulatorer

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer