Chalmers bildar medicintekniskt centrum

2009-01-30 12:45  

Bättre förutsättningar för forskning, utveckling och innovationer inom det medicintekniska området.

Det är syftet med ”Medtech West”- ett medicintekniskt centrum som bildas av Chalmers, Sahlgrenska och högskolan i Borås.

Det är ont om nytänkande, nya idéer och förslag inom det medicinsktekniska området i Sverige, skriver Chalmers i ett pressmeddelande och hänvisar till flera utredningar.

– Vi vill skapa en miljö där idéer kan tillvaratas och vidareutvecklas. Det kan leda till nya produkter, processer och tjänster som skapar tillväxt men också kan medverka till att nya forskningsbaserade och högtekniska företag etableras, säger Stefan Bengtsson, prorektor på Chalmers.

Tillsammans med Göteborgs universitet, högskolan i Borås, Sahlgrenska universitetssjukhuset och Västra Götalandsregionen satsas 13, 5 miljoner kronor på centrumet i tre år, bland annat för att rekrytera nya forskare.

– Vi räknar också med att kunna ta hem stora nationella och internationella forskningsanslag, säger Olle Larkö, dekanus på Sahlgrenska akademin.

I första hand kommer nu, redan i januari, fyra forskartjänster att utannonseras.

Hans Dahlquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer