BMW satsar på tredimensionell rörelsestyrning

2015-12-29 11:51  
Foto: BMW

Glöm pekskärmen när du navigerar i bilen. BMW visar upp en rörelsestyrd skärm på CES-mässan i Las Vegas nästa vecka.

Redan på förra årets CES-mässa i Las Vegas visade BMW upp en variant av rörelsestyrning av vissa funktioner. Med en fingerrörelse kunde föraren styra ljudvolymen och svara på mobilsamtal. Tekniken finns numera i den senaste 7-serien.

Konkurrenten Daimler presenterade också geststyrning av instrumentpanelens olika funktioner förra året.

På nästa veckas mässa i Las Vegas tar BMW ett nytt steg och visar upp en rörelsestyrd variant kallad Airtouch. Den här gången kan både förare och passagerare styra en mängd funktioner, och nu med hjälp av hela handen, inte bara ett finger.

Sensorerna är inbyggda i instrumentbrädan och den nya tekniken gör det möjligt också med tredimensionell styrning. Tanken är att den nya tekniken ska underlätta styrning av allt från navigering och underhållning till mobilsamtalen, enligt BMW:s pressrelease.

BMW uppger också att det inte krävs lika många steg att aktivera en funktion som tidigare, så att föraren kan koncentrera sig mer på körningen. Det finns en OK-knapp på ratten och en vid passagerardörren.

  

Gilla Ny Teknik på Facebook

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt