Fords oväntade sidoverksamhet

2017-09-06 13:04  

Fords motorfabrik i nordöstra London. Ni tänker kanske giftutsläpp och skitigt. Det gör inte pilgrimsfalken och hans vänner som flyttat in.

Fords motorfabrik i Dagenham i Storbritannien har fått besökare, som valt att stanna kvar. Fabrikens område innehåller nämligen en rik variation av flora och fauna.

Det har blivit till en hel ekopark, som de anställda i fabriken hjälper till att underhålla. De har bland annat planterat över 10 000 träd i området, samt planerat ut fiskar i dammen.

– Vildmarkshabitatet vid Dagenham är faktiskt betydligt större än fabriksytorna och vikten av det sitter verkligen i kulturen på fabriken, kommenterar Tony Shade, platschef på Ford i Dagenham.

Läs mer:

Läs mer: Regeringen höjer bonusen för supermiljöbilar

Pilgrimsfalken är en av 50 fågelarter som bosatt sig intill fabriken, tillsammans med den hotade europeiska vattensorken, svanar, kanadagäss och en ovanlig slags nyckelpiga.

Området är totalt 2,5 miljoner kvadratmeter stort och ett av Londons största för vadarfåglar. Där finns också floden Beam och den naturliga sjön Breach.

Dagenham är också ett exempel på Fords noll-deponi-anläggningtar. Under senaste året har man minskat vattenåtgången för att tillverka en motor med 50 procent.

Fredrik Karlsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer