Vägen till framgång: Kopiera chefens klädsel

2011-11-14 06:45  
Jobbsökande? Klä dig som chefen. Foto: Colourbox

Kolla in högsta chefen innan du går på jobbintervjun. Det är han som bestämmer klädkoden på jobbet. Härma honom och dina chanser ökar, anser trend- och klädexperten.

Kläderna gör mannen. Det har trend- och klädexperten Nicolai Valentiner tagit fasta på. Han har specialiserat sig på executive-skjortor. De är bland annat tänkta att hjälpa män som söker nytt jobb att få den rätta looken. Kläder som ger de rätta signalerna ökar chansen att få jobbet. En nystruken klassisk skjorta i hög bomullskvalitet med någon liten modedetalj gör susen, säger Nicolai Valentiner till Executive Magazine.

-Det är klart att kompetensen är allra viktigast. Men också det personliga framtoningen spelar stor roll, säger Nicolai Valentiner. 

Den tilltagande globaliseringen tror han är anledningen till att kunderna håller på att utveckla en mer konservativ smak. Länder som Tyskland, Storbritannien och Kina har en striktare klädkod än till exempel Sverige och Danmark, med till exempel absolut slipskrav.

Och jodå, Nicolai Valentiner har plussat på med en damkollektion också.

Nicolai Valentiners klädtips

1. Kolla in företagets klädkod och känn efter om du kan leva med den innan du söker jobb där.

2. Klä dig som högsta ledningen eller som din tilltänkta närmaste chef, när du söker jobb.

3. Välj en färg och ett snitt på skjortan som framhäver din personlighet.

4. Välj klädsel efter kunderna, när du väl har fått jobbet.

5. Du som är chef, tänk på att du är medarbetarnas förebild.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer