Två bronsmedaljer i yrkes-VM

2007-11-22 08:13  

Sverige fick två bronsmedaljer i VM i yrkesskicklighet för ungdomar som just avslutats i japanska Shizouka. Brons gick till Sofie Danielsson som tävlade i floriskyrket och till Susanna Faghihi i hudterapi. Andreas Berglund och Kenny Karlsson, som tävlade i mekatronik, kom på sjätteplats och fick varsin hedersmedalj.

Det svenska yrkeslandslaget, som i år tävlade i 29 olika grenar, tog sammanlagt hem två bronsmedaljer och 14 hedersmedaljer i tävlingarna som just avslutats.

Tävlingen Worldskills genomförs vartannat år och lockade i år närmare 1000 tävlande från 49 länder. Sofie Danielsson från Örkelljunga och Susanna Faghihi från Färjestaden tog hem brons som florist respektive hudterapeut.

Fjärde platser fick Allan Myhré från Ulricehamn som tryckare, Mikael Nilsson från Liden som byggnadsplåtslagare och Victor Svensson från Glimåkra som industrielektriker.

Victor Svensson fick också det högsta poängtalet bland svenskarna och fick därmed även en medalj för ”Bäste nationella prestation”.

Andreas Berglund och Kenny Karlsson som tävlade i mekatronik fick nöja sig med en sjätteplats, men fick hedersmedalj.

- Stämningen är god, vi har många fjärde och femteplatser och självklart önskar ungdomarna att de tagit medalj, konstigt vore väl annars. Men det svenska laget har presterat mycket bra över hela linjen, säger Anneli Palm, lagledare för det svenska yrkeslandslaget.

Nästa yrkes-VM går i Kanada år 2009.

Monica Westman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer