Träna matten på Plattan

2010-04-28 07:51  
Den 6 maj går miniräknarna glödheta på Sergels torg i Stockholm, i räknestugan.

Nu är det dags för Sveriges största räknestuga igen. Det är frivilligorganisationen Mattecentrum som bjuder in Stockholms gymnasister till att fila på kunskaperna inför nationella proven i matte.

De 300 gymnasisterna som anmält sig till räknestugan torsdag den 6 maj ska sitta i tält på Sergels torg i Stockholm och få räknehjälp av över 50 civilingenjörer, naturvetare och matematiker, som svarar på frågor, förklara teori och ge tips inför proven. Jippot äger rum mellan kl 16 och 19, eleverna bjuds på såväl kunskap som mat och dryck.

Det gigantiska mattekonventet görs tillsammans med Sveriges Ingenjörer, som kör sitt evenemang Teknikdagarna 5–7 maj.

Teknikdagarna arrangeras av Sverige Ingenjörer tillsammans med ett antal partnerföretag för att stimulera ungas intresse för teknik. 1 700 barn har anmält sig till Teknikdagarna, som invigs onsdag den 5 maj av astronauten Christer Fuglesang. Barnen får skapa innovationer på Teknikkollo. De allra minsta experimenterar tillsammans med drakflickan Berta.

Den 6 maj är det final i Teknik-SM.

Fotnot Mattecentrum är en ideell förening som ger gratis undervisning och läxhjälp i matematik. 1 200 elever från Lund till Luleå, kommer och pluggar matte efter skoltid med Mattecentrum

Ytterligare cirka 20 000 elever studerar regelbundet matte online, på Mattecentrums sajt. Här finns förklaringar, frågeforum, övningar samt ca 250 videolektioner.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer