Therese Jombart, 29, reser jorden runt med Ericsson

2010-08-31 23:00  
Therese Jombart började på Ericsson 2005 och har redan hunnit arbeta för företaget i Italien, Sverige och Brasilien.

Therese Jombart, 29, började på Ericsson 2005 och har redan hunnit arbeta för företaget i Italien, Sverige och Brasilien. De senaste två åren har hon bott i São Paulo i Brasilien, varav ett år som mammaledig. Nu sysslar hon med affärsutveckling av bland annat sociala tjänster inom affärsområdet Multimedia.

<p>- Det som överraskat mig är att Ericsson inte alls känns som ett svenskt företag, Det mesta sker faktiskt utanför Sverige, säger hon. </p> <p>Enligt Therese Jombart finns det två kategorier ingenjörer på Ericsson. </p> <p>- De som aldrig reser. Och de som alltid gör det. Jag hör nog till den andra kategorin.</p> <p>Var hon bosätter sig nästa gång vet hon inte. Eller om det blir för Ericsson.</p> <p>- Jag trivs jättebra. Men det vore också kul att starta eget. En mindre organisation ger mer kontroll. Samtidigt kan man aldrig få det där riktigt stora genomslaget. På Ericsson kan man ibland bara trycka på en knapp - och så händer det väldigt mycket på en gång. </p> <p>Therese Jombart är civilingenjör, industriell ekonomi från KTH, och har dessutom en civilekonomexamen från Stockholms universitet. Efter utbildningen startade hon företaget Quedro tillsammans med ett par kompisar. Sedan vann hon tävlingen för kvinnliga ingenjörer "Future Female Leader Award". Det resulterade i en traineetjänst med ett halvår vardera på Scania, Astra Zeneca och Ericsson. </p>

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer