Skövde fortsätter automationssatsning

2011-05-27 07:31  

Automationsingenjörer behövs. Därför fortsätter satsningen vid högskolan i Skövde.

Det har funnits ett stort behov av ingenjörer som kan produktionsteknik även innan det stora allmänna ingenjörssuget uppstod. Ett sätt att möta efterfrågan har varit Aspirantprogrammet på högskolan i Skövde. Det är en ettårig påbyggnad som nyexade automationsingenjörer kan genomgå för att få den rätta kompetensen.

– Vi utbildar studenter som behövs i industrin. Det är en utbildning som faktiskt ger jobb, vilket naturligtvis tilltalar studenter, säger Magnus Holm, ansvarig för Automatiseringsingenjörsprogrammet vid Högskolan i Skövde, i ett pressmeddelande.

Utbildningsprogrammet är ett samarbete mellan högskolan, konsultbolaget Epsilon, Volvo Powertrain och Volvo Car Corporation för att säkra företagens framtida behov av kompetens inom bland annat produktionsteknik.

– Samarbetet med högskolan skapar studenter med förståelse för vad det innebär att arbeta i praktiken. Deras utbildning gör att vi har nytta av dem direkt, säger Bengt Carlsson på Volvo Car Corporation om dem som har gått aspirantprogrammet, som startade 2008.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer