Så ror du hem bästa sommarjobbet

Foto: Scanpix

Så fixar du sommarjobbet och får arbetslivserfarenhet på köpet. <br/>– Det är bra att vara ute i god tid. Just nu finns det 1500 sommarjobb  att söka på vår hemsida, säger Jonas Didrik på Arbetsförmedlingen  teknik i Malmö.

Att fixa ett sommarjobb som inte bara betalar hyran utan även ger dig  som student viktig arbetslivserfarenhet är inte alltid så lätt. Men det finns enkla knep att ta till och ett av de viktiga är att vara ute i god tid.

– Ett bra tips är att göra en egen kartläggning av sin bransch, vilka arbetsgivare finns och finns det en möjlighet att hitta en väg in på företaget redan som student, säger Jonas Didrik.

Genom att göra en egen karlläggning kan man också hitta jobb som aldrig hamnat i annonser. Man ska inte heller vara rädd för att utnyttja sitt kontaktnät.

– Ring runt till arbetsgivarna och fråga vad de söker, säger Jonas Didrik.

Men om man inte har ett kontaktnät finns det självklart möjlighet att få jobb. Just nu finns det 1500 sommarjobb att söka på Arbetsförmedlingens hemsida.

– De uppdateras kontinuerligt och nya jobb dyker upp.

På Arbetsförmedlingens hemsida finns en egen sektion om sommarjobb,   där kan du hitta alla utannonserade sommarjobb och en mängd tips och  råd.

Jonas Didriks tips till hur du fixar jobbet:

– Gör en egen kartläggning av din bransch, och skriv ner vilka företag du skulle vilja jobba på.

– Ring runt till arbetsgivare, alla jobb annonseras inte.

– Använd ditt kontaktnät.

– Skriv ett bra cv och personligt brev, färdiga mallar finns på arbetsförmedlingens hemsida.

– Sök jobb via arbetsförmedlingen och skicka ditt cv till rekryteringsföretag.

– Sök jobb i tid.

Karin Holmberg, MiniMedia

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer