Ny modell ska stoppa nonchalant beteende på svenska arbetsplatser

2022-01-12 16:22  
Blev inte alla inbjudna till senaste fikapausen? AW, men bara för vissa? Typiska exempel på på ohövligt beteende. Foto: Unsplash

Ett ohyfsat och nonchalant beteende gentemot kollegor kan påverka både prestation, hälsa och företagskultur. Nu ska forskare utveckla en metod för att motverka ohövlighet på svenska arbetsplatser.

Inte hälsa på varandra när man möts. Ta fikapauser utan att fråga vissa kollegor om de vill följa med. Otrevlig ton, himlande med ögonen och nedlåtande kommentarer. Det är några exempel på ohövligt beteende som kan leda till stress, utmattning och ohälsa för personer som utsätts, men som också har en tendens att smitta av sig.

– Det kan befästa sig i kulturen på en arbetsplats och bli en del av vardagen. Det sprider sig. Och när konflikter väl har pågått ett tag är de svåra att bryta upp, säger forskaren Kristoffer Holm vid Malmö universitet till sajten Sunt Arbetsliv.

Han har tidigare doktorerat om ohövlighet på arbetsplatser. En enkätstudie som redovisas i avhandlingen visar att trist beteende inte är helt ovanligt. 73 procent av ett slumpvist urval deltagare på svenska arbetsplatser hade upplevt ohövlighet på sina jobb vid ett eller ett par tillfällen under ett år.

Vilket klimat är önskvärt på arbetsplatsen?

Nu ska Kristoffer Holm gå vidare med ett nytt forskningsprojekt som syftar till att förbättra den sociala arbetsmiljön. En amerikansk modell för att motverka ohövlighet ska anpassas till svenska förhållanden och testas i olika typer av verksamheter, bland annat på ett stort teknikkonsultföretag.

Metoden går ut på att varva regelbundna workshops med eget arbete i grupper för att synliggöra vikten av hövlighet, visa upp bra exempel, upptäcka fallgropar och inventera vilket klimat som är önskvärt på arbetsplatsen.

Läs mer: Fem sätt att syna företagskulturen INNAN du tackar ja till ett jobb

Efter att modellen har testats är tanken att den ska kunna användas fritt på svenska arbetsplatser. Förhoppningen är den ska bli ett verktyg för att förebygga lågintensivt negativt beteende och undvika att det växer till allvarligare fall av kränkande särbehandling eller mobbning. 

– På det sättet kan man förebygga sådant som stressrelaterad ohälsa och PTSD, Det är ett sätt att få bukt med problem innan de växer sig för stora, säger Kristoffer Holm till Sunt Arbetsliv.

Projektet heter ”Utveckling och tillämpning av en evidensbaserad metod för att förbättra den sociala arbetsmiljön”, och finansieras av Afa Försäkring. Det beräknas vara klart 2024.

Charlotte Delaryd

Mer om: Arbetsmiljö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt