Nu blir det krig om konsulterna

2010-06-21 09:05  
Siv Axelsson, personal- och informationsansvarig på WSP Sverige

Sveriges största teknikkonsultbolag laddar för nyrekryteringar. Mellan två och tre tusen jobb annonseras ut. ”Nu blir det krig om talangerna”, säger Siv Axelsson på WSP.

Efter midsommar går Sveriges tredje största teknikkonsultbolag WSP ut men en stor rekryteringskampanj både i egna annonser och med hjälp av Manpowers rekryteringsbolag.

WSP söker inte bara ingenjörer utan även ekonomer, samhällsvetare och miljöspecialister.

- Vi söker 400 konsulter inom alla våra områden – stora byggprojekt, vägar och järnvägar, miljö, hållbarhetsutveckling, fastighetsutveckling, energieffektivisering och förnybar energi, säger Siv Axelsson, personal- och informationsansvarig på WSP Sverige, till Byggvärlden.

Det är inte bara WSP som söker teknikkonsulter. Alla teknikkonsultbolag har rekryteringsbehov i dag.

Läs resten av artikeln på tidningen Byggvärldens nätupplaga

Lyckad affär gav uppmärksamhet

WSP har 9 000 anställa i 35 länder och rankas som världens sjätte största teknik- och analysföretag räknat i anställda. I Sverige har WSP drygt 2 000 anställda och är trea i storlek efter ÅF och Sweco. WSP blev stort i Sverige efter förvärvet av den börsnoterade bygg- och teknikkonsulten J&W 2001.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer