Vi har för närvarande problem med inloggningen och har därför låst upp premiumartiklarna. Vi jobbar på problemet och hoppas lösa det så snart som möjligt!

Här är reglerna för din arbetstid

2016-05-20 14:47  
Vill du jobba hemifrån? Då måste chefen säga okej först. Foto: Alamy

Gränserna mellan arbetstid och fritid flyter. När och var arbetet görs är allt mindre viktigt. ”Men anställda som jobbar hemma måste vara beredda att kunna redovisa vad de har gjort”, säger Pia Wiséen Wernblom på arbetsgivarorganisationen Ikem.

De flesta anställda på företagen som är medlemmar i Innovations- och kemiindustrierna, Ikem, kan bara göra sitt jobb på arbetsplatsen. De arbetar vid maskiner eller övervakar system där. Tjänstemännen är inte lika bundna.

– Närvaro på arbetsplatsen är ändå det som gäller i första hand. För att få jobba hemifrån krävs okej från chefen. Det räcker inte att sätta upp en lapp på anslagstavlan, ’Jobbar hemma i dag’, säger Pia Wiséen Wernblom.

Läs mer om reglerna för din arbetstid på Ny Tekniks karriärsajt Ingenjörskarriär.se

 

Gilla Ingenjörskarriär på Facebook!

Ann Norrby

Mer om: Arbetstid

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer