Guldregn över nystartade företag ledda av kvinnor

2018-09-05 15:26  
Foto: Wavebreak Media ltd / Alamy

Startups som drivs av kvinnor får bara en bråkdel av allt riskkapital. För att bidra till en förändring har Microsofts riskkapitalbolag M12 utlyst en tävling som riktar sig till bolag i Nordamerika, Europa och Israel som leds av kvinnor.

Sista ansökningsdagen är 30 september och i en första omgång utses tio finalister som får pitcha sina idéer. De två bästa startup-bolagen får sedan dela på 4,6 miljoner dollar.

M12, som bara har 7,5 procent av sina investeringar i kvinnliga startups, hoppas att tävlingen ska sätta ljuset på kvinnliga entreprenörer och hjälpa M12 att investera i bolag med större mångfald.

– Vi har jobbat med mångfald i vårt eget team i hopp om att det ska leda till att vi tar in fler kvinnliga grundare. Men resultaten av vår satsning är en besvikelse och det vill vi nu ändra på, säger Peggy Johnson, affärsutvecklingschef på Microsoft.

Hon hävdar att det är ett affärsmässigt beslut att investera i bolag som leds av kvinnor, och hänvisar till statistik från ett riskkapitalbolag i San Francisco som visar att bolagets kvinnoledda startups presterar mycket bättre än de ledda av män.

Här kan du läsa mer om tävlingen.

Karin Myrén

Mer om: Microsoft

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt