Från SMHI till Naturvårdsverket

2008-12-01 10:34  
Maria Ågren.

Maria Ågren blir ny generaldirektör för Naturvårdsverket.

Grattis, Maria Ågren, som blir ny generaldirektör för Naturvårdsverket den 9 februari!
- Tack! Det här var riktigt roligt!

Kommer du att ha någon användning för din civilingenjörsexamen?
– Absolut, jag läste samhällsbyggnad med miljöteknisk inriktning, det är mycket jag har med mig därifrån, även om det var ett bra tag sedan.

Vad drar du i gång med?

– Jag ska lyssna och fråga den första tiden, jag vill komma så förutsättningslöst som jag bara kan. Min ambition är att lära mig där och bästa informationen får jag av att lyssna på dem som jobbar där.

Ingen hjärtefråga?
– Nej, det vill jag inte ha heller, det vore inte rätt av mig. Inte mer än att klimatfrågan berör och den har kopplingar till så många frågor.

Kommer du att sakna något på SMHI, där du är generaldirektör i dag?
– Jag kommer att sakna det stora engagemanget på SMHI. Här finns personal som verkligen brinner för sina arbetsuppgifter. Fast det kanske det finns på Naturvårdsverket också.

Något som blir skönt att slippa?
– Nej, jag lämnar en organisation som är väl fungerande och trygg, och det känns bra.

Ska du flytta från Norrköping?
– Nej, jag börjar med att dagspendla, jag har familjen i Norrköping.

Fotnot: Den här gången var rekryteringen öppen. 28 sökte på annonsen. Sex kandidater kallades till en första intervju i departementet, sen blev det djupintervju hos de rekryteringskonsulterna. Sedan har de sökandes yrkesmässiga och personliga meriter analyserats i förhållande till kravprofil och Naturvårdsverkets uppdrag.
- Maria Ågren har precis de kvalifikationer vi sökt efter till denna tjänst. Hon är en omvittnat duktig och skicklig ledare med ett stort intresse för lednings- och organisationsfrågor. Hon har erfarenhet av brett förändringsarbete och ett personligt förhållningssätt som vi vet bidrar till god samverkan, effektivitet och resultat, säger miljöminister Andreas Carlgren i ett pressmeddelande.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt