Bli en lagom känslig chef

2011-02-15 23:00  

Det säger chefscoachen, som har skrivit en handbok för känslostyrda ledare.

<p>Vad nu, är det inte bra att vara empatisk som chef?</p> <p>- Jo, det är en nödvändighet. Men om man inte kan styra sin empati får man problem, säger Marika Skärvik. </p> <p>Hon pratar om chefer som inte sover på nätterna för att de låter känslorna dra iväg med dem. </p> <p>- De fungerar inte riktigt så bra som de skulle kunna göra, för de förminskar sin potential, säger Marika Skärvik. </p> <p>Hon startade sitt företag Mentorius för tio år sedan för att hon var så irriterad på att chefer inte fick tillräcklig med uppmärksamhet, det var fokus på medarbetare hela tiden. </p> <p>- Chefer behöver också få sitt. </p> <p>Marika Skärvik jobbar bland annat som mentor med coachning av chefer och är ute mycket och föreläser. Nu har hon gett ut en bok, som heter "Omänskligt mänsklig - när empatin står i vägen för framgångsrikt ledarskap". Hon säger att man såklart måste hysa känslor och ha förmåga att sätta sig in i andras situation när man jobbar med människor. Men om det tar överhanden slår det tillbaka på en själv. Man kan också vara till skada för omgivningen.</p> <p>- Om man känner obehag inför att informera om negativa saker, kanske man skjuter upp det och därmed gör det hela värre, säger Marika Skärvik.</p> <p>Hon påpekar det paradoxala i att empatiska människor ofta ägnar en massa energi åt att förfasa sig över de oempatiskas hårdhet och att försöka förändra dem.</p> <p>- I stället bör man använda sin kraft till att sätta sig in i hur de andra tänker och hitta ett sätt att möta dem på. </p> <p>Marika Skärvik ser det överempatiska som ett problem, som inte har med genus att göra. Män upplever också att "de andra" har mycket lättare att göra karriär. En man som hört av sig till henne formulerade sig så här: "Jag känner mig ofta nerkörd, påkörd och omkörd av de andra, de som inte bryr sig så mycket".</p> <p>Marika Skärvik har jobbat som chef på bland annat i it-företag som Microsoft och Tieto Enator. Hennes senaste vd-jobb var inom rekrytering och kompetensförsörjning. År 2005 fick hon utmärkelsen Årets chef . </p> <p>Hur var du själv som chef - empatisk eller rationell?</p> <p>- Juryns motivering var att jag kunde fokusera på både resultat och människor. Men jag har i perioder varit både för rationell och emotionell. Nu har jag en balans. </p>

Så får du bukt med känslorna

  1. Bli medveten om när empatin påverkar dig i fel riktning.
  2. Hitta ett sätt att börja tänka annorlunda. Träna på det och finn en balans mellan att vara emotionell respektive rationell.
  3. Skaffa någon form av bollplank, till exempel en mentor, för att få ett utifrånperspektiv.

Elisabeth Vene

Mer om: Karriär Chef

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt