Vinnova: Det ska bli mindre byråkrati

2015-01-01 06:00  
Charlotte Brogren. Foto: Anette Andersson

TEKNIKÅRET 2015. Charlotte Brogren, generaldirektör Vinnova: Vi ska förenkla våra ansökningsprocesser.

Vad händer 2015 för just din verksamhet?

- Vi kommer fortsätta att sätta kundernas behov i centrum och sträva efter att förenkla våra ansökningsprocesser, så att det blir mindre byråkrati och enklare för företag och andra organisationer att söka stöd hos Vinnova för forskning och innovation.

Vad påverkar ditt område mest, på sikt?

- Det som påverkar mest på sikt är utvecklingen i omvärlden. Många länder satsar stort på forskning och innovation, inte minst nya tillväxtländer, och Sverige möter ny konkurrens på flera områden. Som innovationsmyndighet måste vi förhålla oss till det och säkerställa att vi satsar på rätt saker.

Vad önskar du mest av allt för 2015?

- Jag önskar att det tas ett större helhetsgrepp om innovationspolitiken, där särskilt forsknings- utbildnings- och näringspolitiken samordnas mer. Om Sverige ska kunna behålla och flytta fram positionerna i den globala ekonomin behöver olika delar av politiken dra åt samma håll.

Fredrik Karlsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt