Nanofilter gör sportskon vattentät

2017-12-06 15:16  

En sportsko i tyg som är vattentätt. Det är en innovation som just nu samlar stora summor pengar på Kickstarter.

Bolaget bakom Vessi – som skon döpts till – har tagit emot över 211000 dollar, drygt tio gånger mer än de bad om.

Skon består av tre lager. Det yttre laget är gjort med en kombination av polyester och nylon, för att skon ska forma sig efter och ge stöd åt foten. Mellanlagret har ett nanomembran som gör att fukt från skons insida kan passera ut, men hindrar samtidigt vatten från att komma in. Innerlaget har ett foder som enligt marknadsföringen ”imiterar känslan av att ha på sig ett par strumpor”.

– Vi har ägnat de två senaste åren att finslipa det här vattentäta materialet. Med vår egenutvecklade tygblandning och vårt nanofiltermembran har vi skapat ett material som håller vattnet borta samtidigt som skon andas och formar sig på samma sätt som en vanlig sko, säger Vessi-grundaren Andy Wang.

Av Kickstarterkampanjen återstår över en månad. Ett par Vessi-skor säljs för 99 dollar. De ska levereras med start i april nästa år.

Peter Ottsjö

Mer om: Nano Vattentät

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer