LG visar upp tv som kan rullas ihop

2018-01-09 12:37  
Rullbar tv från LG. Foto: LG

LG visar sin nya futuristiska tv på årets CES-mässa.

Nya tv-apparater är ett av fundamenten på konsumentelektronikmässan CES i Las Vegas. Och en av årets stora snackisar har blivit LG:s ihoprullbara oled-skärm. När den inte används rullas den med hjälp av en motor runt en vals förpackad i en (än så länge ganska trist) låda.

Denna flexibilitet gör att man enkelt kan applicera olika bildformat. Fullt utrullad ger den standardformatet 16:9, men genom att veva ner den får man det populära bioformatet 21:9. Man kan också använda den översta delen av skärmen som en långsmal remsa. Den är då avsedd att fungera som skärm man inte aktivt sitter framför, men som kan visa nyheter, vädertjänster eller användas som musikspelare.

Sajten Digital Trends skriver att tv:n inte kommer att säljas på konsumentmarknaden förrän tidigast nästa år, och att LG behöver klura ut var portarna för exempelvis hdmi ska placeras. Digital Trends spekulerar också i att den rullbara tv:n kan säljas integrerad i en färdig tv-möbel med tillhörande ljudutrustning.

Peter Ottsjö

Mer om: CES LG

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer