Innovation

Facebook-kopia vill suga upp idéer

Så här ser innovationsprogrammet Eureka ut. Genom att klicka på Create Idea överst till vänster kan man bidra med en egen idé. Vill man ge synpunkter på någon annans idé väljer man Contribute. För att se var idén befinner sig i systemet klickar man på Find&Follow. Det är också möjligt att rösta på någons idé som man tycker är bra. Under ”Latest Activities” kan man följa precis det – de senaste aktiviteterna och kommentarerna.
Johan Löfmark.
Anni Reimers.

Ett skriande behov av innovationer och inspiration från Facebook är grunden till innovationsplattformen Eureka.<br> – Ingen idé är för liten, säger Johan Löfmark på it-konsultföretaget Tieto.

Publicerad

Det är ofta det enkla insteget som saknas i ett innovationsprogram. Det kommer att eka tomt i förslagslådan, om de anställda avkrävs affärsplaner direkt. Det var it-konsultföretaget Tietos utgångspunkt, när man letade efter ett sätt att fånga upp de anställdas idéer och få ut dessa på marknaden.

Så föddes Eureka, en digital plattform, som alla Tietos anställda i hela världen kan nå. Den påminner om sociala medier typ Facebook i funktionerna. Vem som helst kan gå in och "posta" en idé. Det finns en kommentarsfunktion och man kan rösta på sina favoritidéer.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här