50 000 till bästa it-idén för äldre

2013-11-04 13:02  

Har du en idé som kan göra vardagen enklare för äldre? Bästa förslaget får 50 000 kronor i en ny innovationstävling som startar i dag måndag.

Bakom innovationstävlingen står Hälsans nya verktyg, en organisation i Östergötland som arbetar för nya lösningar för framtidens vård och omsorg.

För att både belysa utmaningen som samhället står inför med en åldrande befolkning, och samtidigt få fram nya idéer startar man i dag, måndag, en rikstäckande innovationstävling.

Tävlingen ”När jag blir 100” är öppen för alla.

- Vi hoppas få in många spännande och innovativa idéer. Vi premierar lösningar som är annorlunda, bättre och mer kostnadseffektiva, säger Dag Forsén, projektledare inom Hälsans nya verktyg i ett pressmeddelande.

Tävlingsbidragen ska kunna kopplas till vardagstjänster för äldre och innehålla it.

– I det första tävlingssteget behöver man bara lämna in en enkel idébeskrivning. Efter den första gallringen hjälper vi till med coachning och att formera ett lag om 2-3 personer som ska arbeta fram ett fullständigt förslag, säger Dag Forsén.

De fem bästa förslagen kommer att bedömas av en jury. Samtliga kommer att få stöd i processen att gå från idé till färdig produkt. Vinnaren får dessutom 50 000 kronor.

Tävlingen är en av 13 som fått stöd av innovationsmyndigheten Vinnova i en ny satsning på innovationstävlingar.

I en av de övriga tävlingarna gäller det att hjälpa Bromma flygplats att utveckla ett skydd mot markbuller.

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL