Sony nysatsar i Lund – efter stora nedskärningarna

2019-05-06 11:23  
Minst 200 ingenjörer kan komma att varslas från Sony Mobiles utvecklingsenhet i Lund. Foto: OLA TORKELSSON / TT

Elektronikföretaget Sony öppnar ett globalt forsknings- och utvecklingscentrum i Lund, som ska serva hela Sonykoncernen, rapporterar Sydsvenskan.

I höstas varslade Sony 200 anställda i Lund på grund av den snabbt vikande försäljningen inom mobilområdet. Den nya satsningen medför att omkring hundra personer från den gamla mobilverksamheten kan få nytt jobb.

– Vi har fått en investering från Tokyo på hundra individer som ska jobba med andra saker än enbart mobiltelefoner, bland annat mobilnät. Det handlar bland annat om forskning, standardisering och patentfrågor rörande 5G och 6G, säger Stefan Andersson, Sonys platschef i Lund, till tidningen.

Samtidigt får anläggningen i Lund globalt ansvar för mjukvaruuppdateringar av Sonys telefoner och utveckling av nya. Tidigare delades ansvaret för mjukvaruuppdatering mellan Tokyo, Peking och Lund.

Mer om: Sony Lund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap