Så lyfter du dig själv – och karriären

2018-06-08 07:00  
Foto: Andriy Popov / Alamy

Känner du dig omotiverad att gå till jobbet på morgnarna? Du är inte ensam. En global Gallup-undersökning visar att bara 13 procent av de anställda säger sig vara engagerade i sitt jobb.

Men det går att bryta trenden. På sin sajt ger Forbes fem tips på hur du kan göra för att peppa dig själv, utvecklas och få karriärsuget tillbaka.

- Varför gör du det du gör? Börja med att fundera på det. Även om du jobbar inom ett område som du gillar – vad är det som gör det intressant?

- Sätt upp mål på både kort och lång sikt för att ha en linje i det du gör och för att hålla engagemanget uppe. Vad behöver du göra för att uppnå dina mål? Lägg in aktiviteterna i kalendern och ladda ner en app som skickar påminnelser.

- Lär dig något nytt – det håller hjärnan på topp. Kolla upp möjligheten att gå en kurs eller besöka en konferens. Välj i så fall något som är lite utanför din bekvämlighetszon men som fortfarande är relevant för din karriär. Chefen kommer att gilla att du utvecklas och tillför gruppen något nytt. Och du kan lägga det till ditt cv.

- Be om feedback om du inte får den återkoppling du behöver. Det visar att du är intresserad av att utvecklas, och när du får mer uppskattning blir du mer motiverad att prestera bättre.

- Var här och nu. Var medveten om vad du säger till dig själv och andra. Undvik negativa tankar om ditt jobb och sluta att ta allt så personligt.

Karin Myrén

Mer om: Tips

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap