Hit men inte längre med tatuering

2014-05-05 11:09  
Tatuering och piercing kan sätta käppar i hjulet vid yrkesvalet. Foto: Colourbox

Tatuerarsalonger har bråda dagar - många vill pryda kroppen. Men en hel del ångrar sig också. Här är exempel på arbetsplatser som inte tillåter kroppsutsmyckning.

USA:s armé förbjuder hädanefter anställda att göra tatueringar i nacken och på huvudet. För svenska försvarsanställda finns ännu ingen skriftlig policy, skriver Göteborgsposten.

– Man får göra en bedömning från fall till fall. Det får inte vara något kränkande eller sexistiskt som strider mot våra värderingar, säger Philip Simon, presschef på Försvarsmakten till GP.

För poliser är det också tillåtet med kroppsutsmyckning.

SJ och flygbolaget SAS har förbud för tatuering för anställda som jobbar direkt med resenärerna:

– Nej, inga synliga tatueringar eller piercingar. Vi har uniformsregler som beskriver hur SAS ska framstå, och då gäller att man inte har symboler eller tatueringar som passagerare skulle kunna ha en negativ uppfattning om, säger Knut Morten Johansen, företagets presschef till Göteborgsposten.

SJ:s kommunikationsdirektör Helga Baagøe berättar för tidningen:

– Den som har en tatuering på armen får ha en långärmad skjorta. Som SJ-medarbetare möter du alla typer av människor, då ska du ha en neutral framtoning.

Tiina Moilanen Demargne

Mer om: Tatuering

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap