Google tog priset i ingenjörsvimlet

2013-10-02 10:44  

Jubel när ingenjörernas favoritföretag Google tog emot sitt förstapris på tisdagskvällen. -Vi är precis så där kreativa som alla tror, intygade utvecklingschefen Jonas Lindberg, som fick diplom och blommor på tisdagskvällens evenemang.

Många hängde på låset när Ingenjörskarriär bjöd på mingel och nätverkande. Årets upplaga av Ingenjörsbarometern släpptes och arrangörerna Ny Teknik och Sveriges Ingenjörer delade tillsammans ut priser till vinnande företag och bubblare.

Över 300 ingenjörer trängdes och nätverkade på Stockholm Waterfront Congress Centre i Stockholm. Det var fullt ös direkt och de företag som hade bokat monter var förtjusta. En tipspromenad, som tvingade runt festdeltagarna bland montrarna, bidrog till rotationen.

-Det är extra kul för mig som ingenjör att just ingenjörerna har röstat fram oss, det är ju dem vi vänder oss till, säger utvecklingschefen Jonas Lindberg. Han ser priset som ett erkännande av företagets strategi.

-Vi jobbar jättehårt på att vara en attraktiv arbetsplats och göra det möjligt för dem som jobbar här att få arbetsplatsen som de vill ha den, säger Jonas Lindberg, som är allt annat än blasé, fastän Google toppar alla rankningar. Han tror att mycket av framgången beror på att det är häftigt att driva utveckling av produkter som används globalt av miljoner människor, inte en svensk version av en produkt. Han började en gång på Google i Seattle efter att ha varit utbytesstudent från KTH.

Det han själv finner allra viktigast på jobbet är kollegerna, alla duktiga specialister som har något att lära varandra.

Duktiga människor var ett tema som återkom under prisutdelningen.

-ABB har en vision av en bättre värld. Vårt bidrag är att se till att företaget får den kompetens som behövs, sa Ulrika Ekengren-Allen, Sverigechef för rekrytering på andrapristagaren.

Tredjepriset delades mellan Apple och Ericsson, som representerades av rekryteringschefen Anna-Karin Ahlflood. Hon pratade om hur viktigt det är att fylla på med rätt kompetens för att kunna fortsätta att vara teknikledande och driva utvecklingen.

Under mingelkvällen presenterade Stockholm Improvisationsteater resultatet av Ingenjörsbarometern på sitt något skruvade vis. Publiken fick hjälpa till med gestaltningen av vad ingenjörer önskar sig av sina arbetsgivare. Teatergruppen hjälpte också till när partnerföretagen till kvällens fest skulle presentera sig från scen, så att det blev lagom tokroligt.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap