Rundar rysk bojkott med Kalashnikov från USA-fabrik

2015-01-23 13:32  
Meddelande till kunderna på RWCs webbsida. Foto: Skärmbild RWC web site

Amerikanska vapenimportören RWC planerar att kringgå USAs bojkott mot Ryssland och starta tillverkning av vapen från Kalashnikov på hemmaplan.

RWC Group i Pennsylvania fick förra året exklusiv rätt att importera upp till 200000 automatkarbiner och gevär från ryska Kalashnikov för försäljning i USA och Kanada.

Men med västs sanktioner mot Ryssland håller RWCs lager på att sina.

Representanter för RWC Group sa i samband med en vapenmässa i Las Vegas i veckan att företaget nu överväger att starta en fabrik för tillverkning av exempelvis automatkarbinen AK-47 och jaktgevär efter Kalashnikovs modeller.

På en fråga från den ryska nyhetstjänsten Ria Novosti säger Tatiana Kalashnikova, dotter till uppfinnaren av automatkarbinen AK-47 Mikhail Kalashnikov, att detta var uppseendeväckande.

Ursprungligen tillverkades Kalashnikovs automatkarbin av företaget Izhmash. Numera har tillverkaren tagit över namnet Kalashnikov som företagsnamn.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer