Fick banbrytande cancerbehandling

2015-11-06 09:52  
Foto: TT

För första gången någonsin har en person fått genetiskt modifierade immunceller i syfte att behandla en cancersjukdom, skriver BBC News.

Ettåriga Layla Richards led av en aggressiv variant av blodcancer, leukemi, som varken cellgifter eller en benmärgstransplantation kunde rå på. I stället fick hon en experimentell behandling som bestod av immunceller som var genetiskt designade på så sätt att de söker upp och dödar cancercellerna.

I dag, fem månader senare, har sjukdomen gått tillbaka och cancern är till synes borta, även om läkarna inte vill säga att hon är botad.

– Enda sättet att veta är att vänta ett eller två år, men bara att ha kommit så här långt från där vi var för fem månader sedan är ett stort steg, säger Paul Veys, läkare vid sjukhuset Great Ormond Street där flickan har behandlats.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt