Industri

Danisco sugen på orm

Enzymer från ormar och spindlar kan göra stor nytta i matfabriken. Det tror danska livsmedelsföretaget Danisco.

Publicerad

Danisco har fått motsvarande 32 miljoner svenska kronor av danska strategiska forskningsrådet för att undersöka substanser från ormar, spindlar och köttätande växter. Målet är att hitta nya kraftfulla enzymer. Det rör sig exempelvis om de ämnen som spindlar sprutar in i flugor för att göra dem flytande och lätta att äta.

– De här matsmältningsenzymerna är mycket effektiva och vi vill väldigt gärna undersöka mekanismerna bakom dem, säger Charlotte Poulsen på Daniscos division Genencor Enzyme i ett uttalande.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här