”Robotar tar över 5 miljoner jobb”

2016-01-19 07:35  

TEKNIKSVEPET. Främst är det kontorsjobben som ryker. Läs ett urval av de senaste tekniknyheterna här.

Toshibas robot ska hjälpa till att städa upp i Fukushima-reaktorerna, rapporterar bland andra International Business Times och Engadget. Läs mer på Toshibas hemsida. Och se ett inslag i Japan Times om Toshibas robot här ovanför!

 

Robotar kommer att ta över 5 miljoner jobb, främst på tjänstemannasidan. Analysen från World Economic Forum kan du läsa mer om bland annat hos Huffington Post Tech och Digital Trends.

 

Nasa vill ha din hjälp att designa sin nya ISS-robot, rapporterar Gizmag. Gräsrotstävlingen drog igång 14 januari och har redan fått 1 400 bidrag. Här kan du skicka in ditt bidrag!

 

Apple tar itu med buggen som gör att batteriladdningen i iPhone 6S och 6S plus ibland inte uppdateras när tiden eller tidszonen ändras manuellt, skriver Mashable. Fram till det är fixat är rekommendationen att starta om mobilen och ställa om inställningen om datum och tid till att ställas in automatisk.

 

Nä, vi kommer inte att börja med annonsering och registrering, meddelar Whatsapp. Läs mer hos Mashable.

 

Har du lösenordet 123456? Grattis, du är en idiot, hälsar Gizmodo. Här är Splash Datas genomgång av de mest populära lösenorden bland en miljon stulna och därmed offentliga sådana.

 

Som vi har undrat! Och här finns informationen! Så här gör astronauterna sitt kaffe på internationella rymdstationen, rapporterar Engadget.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

 

Angelica Söderberg

Mer om: Toshiba

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt