Här är industrijättens digitala koncept

2017-08-30 15:33  
Atlas Copco är på turné för att visa upp sitt nya, digitala koncept. Foto: Atlas Copco

Tillverkningsindustrin effektiviseras och digitaliseras. Nu har industrikoncernen Atlas Copco tagit fram ett koncept för framtidens industri.

I framtidens industrimiljöer kommer människor, maskiner och utrustning att kommunicera och samarbeta direkt med varandra. Atlas Copcos har tagit fram sitt bidrag till denna industriella revolution som de kallar ”Smart Connected Assembly”.

Industrin går mot uppkopplade fabriker. Intelligenta och digitala nätverkssystem gör produktionsprocesserna i stort sett självstyrande.

Atlas Copco vill med sitt koncept ge sina kunder möjligheter att integrera alla monteringsrelaterade processer.

Företaget har både produkter och mjukvara som kan användas tillsammans, i en uppkopplad fabrik, varav vissa trådlösa och uppkopplade verktyg är helt nya.

– Utvecklingen av datadrivna analyser och metoder för tillverkning och montering sker i ett mycket högt tempo. Med våra monteringslösningar öppnas också helt nya möjligheter att integrera dessa med en industris övergripande nätverk för olika tillverkningsprocesser, säger Nicklas Tibblin på Atlas Copco i ett pressmeddelande.

– All den data som genereras i nätverken kan liknas vid ett råmaterial som kan bearbetas och användas för att identifiera möjligheter till förbättringar både i enskilda monteringsapplikationer men också i hela monteringsprocesser, fortsätter han.

Företaget är nu ut på en turné i landet för att visa upp sitt nya koncept.

Fredrik Karlsson

Mer om: Atlas Copco

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt