Google i ny robotaffär

2014-04-11 12:35  
Teamet bakom nystartade robotföretaget Savioke där Google numera är en av ägarna.

Google gör ännu en robotaffär - den nionde i ordningen. Den här gången investerar sökjätten i en servicerobot för bland annat äldreboenden.

Vad ska Google med alla robotar till? Den frågan har många ställt sig efter att Google köpt upp inte mindre än åtta robotföretag under förra året.

Nu har sökjätten gjort ännu en investering i ett robotbolag. Den här gången är det en riskkapitalinvestering i nystartade Savioke, baserat i Sunnyvale i Kalifornien, som utvecklar en billig robot som ska kunna hjälpa till inom service.

Bakom företaget står Steve Cousins, tidigare vd för robotföretaget Willow Garage som bland annat utvecklat operativsystemet ROS (Robot Operating System).

Savioke har ännu inte visat upp någon färdig robot men uppger att tester hos kunder kommer att inledas senare i år.

Sjukhus, restauranger, hotell och äldreboenden nämns som några exempel där den enkla och billiga roboten ska kunna ge en hjälpande hand.

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt