”Viktigast att de kan industrin”

2009-05-12 23:00  
Jöran Hägglund, statsekreterare på Näringsdepartementet. Foto: Pawel Flato

-För vår del handlade det om att hitta människor som förstår fordonsindustrin, forskningsvillkoren och teknikgrenar.Så förklarar Jöran Hägglund, statssekreterare hos näringsministern, valet av nya styrelseledamöter i Fouriertransform.

Samtidigt är han väl införstådd med att flera av ledamöterna i en del fall kan tvingas lämna styrelserummet på grund av jäv. Han är dock inte klar över omfattningen av jävsproblematiken eller hur ofta ledamöterna måste gå ut.

-Man måste undersöka vad det är för typ av samarbetsprojekt. Men vi kommer noga att observera detta och följa utvecklingen, säger han.

Jöran Hägglund bekräftar också att styrelsen kommer att agera operativt och ha stor insyn i projekten när de tar beslut om de statliga satsningarna.

-Det är nödvändigt att ha en styrelse som är sammansatt av personer med kompetens från fordonsindustrin, säger Jöran Hägglund.

-Vi har också letat efter människor med en bred och bra kompetens och som har integritet, säger han.

Det tog 138 dagar för regeringen att presentera styrelsen

i det bolag som ska stötta den krisande bilindustrin.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer