Vässar produktionen av drönare efter sanktioner

2014-10-13 12:47  

Ryska tillverkare av obemannade flygfarkoster, drönare, har tvingats effektivisera produktionen efter att sanktionerna införts mot landet.

Arkady Syroyezhko är utvecklingsansvarig för drönare vid det stora ryska företaget Vega Radio Engineering Corp. Han säger till nyhetstjänsten Ria Novosti att de ekonomiska sanktionerna som utfärdats av USA och EU mot Ryssland har tvingat den ryska industrin att bli effektivare i utvecklingen av nya drönare.

Han erkänner att det till en början kan bli svårt för rysk industri att inte kunna importera utländska produkter, men hävdar samtidigt att sanktionerna nu tvingar rysk försvarsindustri att arbeta effektivare.

Ett välplanerat samarbete behövs, anser han, som på sikt kan göra rysk försvarsindustri helt oberoende av importerad teknik.

Företaget Vega håller för närvarande på att ta fram en drönare med en startvikt på 200 kg och en spännvidd på 6 meter. Den ska vara klar 2016.

Håkan Abrahamson

Mer om: Drönare UAV

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt