Varnar för drönarhot mot flygtrafik

2016-02-15 06:30  
Foto: Alex Brandon

Drönare är ett "riktigt och växande hot" mot säkerheten för den kommersiella flygtrafiken, varnar IATA. Den internationella flygorganisationen efterlyser en enhetlig lagstiftning innan några allvarliga olyckor inträffar.

Hotet från drönarna växer i takt med att civila företag och organisationer upptäcker och utvecklar de icke-militära användningsområdena, enligt IATA.

– Jag är lika glad som alla andra över möjligheten att få pizza levererad av drönare. De är här för att stanna. Men vi kan inte låta dem vara ett hinder eller hot mot säkerheten för kommersiell luftfart, sade generaldirektör Tony Tyler vid en flygkonferens i Singapore.

Experter har tidigare varnat för att det finns risk för att de obemannade flygfarkosterna, om inte användningen regleras ordentligt, skulle kunna krocka med kommersiella flygplan. IATA är särskilt orolig över drönare som flyger på låg höjd i närheten av flygplatser.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL