Två steg framåt för Saab

2011-05-24 07:37  

Den senaste tiden har Saab Automobile kommit två avgörande steg framåt. Pang Da har lämnat in en ansökan till Riksgälden om ägarprövning och allt fler underleverantörer lovar leverera.

Pang Da som vill köpa en 24 procentig ägarandel i Spyker för 65 miljoner euro, cirka 580 miljoner kronor, har lämnat in en ansökan till Riksgälden. 

Även den svenska regeringen, Europeiska Investerings Banken, EIB och GM måste säga ja till affären innan den blir klar.

För att få igång fabriken så fort som möjligt måste underleverantörerna börja leverera komponenter. I dag har Saab runt 800 underleverantörer och förhandlingarna pågår för fullt.

Ett av de företag som Saab kommit överens med är Plastal som tillverkar stötfångare och sent i går kväll kom Saab ett steg närmare ett avtal med International Automotive Componentes, IAC, som nu också är beredd att leverera komponenter.

På torsdag ska det kinesiska företaget Pang Da komma till Trollhättan och inspektera fabriken och då har Victor Muller bett Maud Olofsson att närvara. Enligt Victor Muller är anledningen till besöket att visa vd Pang Quinghua, vd för Pang Da, nuvarande och framtida Saabprodukter.

Men det är fler som vill träffa näringslivsministern . Vladimir Antonov som fortfarande hoppas på att få gå in som ägare vill träffa Maud Olofsson för att visa att han verkligen menar allvar med att bli ägare i bolaget.

Yvonne Edenholm

Mer om: Saab Automobile

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt