Tesla-anställda: Sjukdagar kan ge oss sparken

2019-07-09 16:46  
Teslas bilfabrik i Fremont. Foto: Jeff Chiu

Flera tidigare Tesla-anställda hävdar att de har blivit orättvist uppsagda, rapporterar The Guardian. Nu hävdar nuvarande personal att de kan få sparken - om sjukdagar tas ut.

Tidningen berättar till exempel om Devon Beccera, som började på Teslas Gigafactory i Nevada i februari förra året. Några månader senare befordrades hon till arbetsledare.

I juli upptäckte hon att hon var gravid och informerade ledningen att hon tänkte ta mammaledigt i februari 2019. I stället blev hon uppsagd i december.

– De behövde ingen anledning för att säga upp mig, men det var väldigt lämpligt för dem att säga upp mig två veckor före jul och omkring 50 dagar innan min mammaledighet skulle börja, säger hon till The Guardian.

En talesperson på Tesla säger att uppsägningen berodde på prestationsproblem.

Tesla: Maken fick sparken på grund av en tweet

Ett annat exempel är Maggie Aranda, som jobbade på Teslas fabrik i Fremont i 19 månader innan hon fick sparken i somras. Hennes make var sjuk och hon hade tillstånd av sin chef att använda telefonen.

– Två timmar in på ett pass sa chefen åt mig att stämpla ut och gå hem. De gjorde en ”utredning” och gav mig sedan sparken för telefonanvändning, säger hon till The Guardian.

Även hennes make, som också jobbade på Tesla, blev uppsagd två veckor senare. Enligt Maggie Aranda har båda två fått skador i arbetet och är nu hemlösa.

En talesperson på Tesla uppger att Maggie Aranda sades upp på grund av telefonanvändning på jobbet och hennes make på grund av en tweet som gick stick i stäv med Teslas policy.

Vid Teslas fabrik i Fremont hävdar flera nuvarande anställda att företaget använder ett poängsystem för närvaro för att avskräcka medarbetare att ta ut sjukdagar och hindra befordran.

Flera stämningar under de senaste åren

Tidningen har tagit del av Teslas närvaropolicy, där det framgår att medarbetare med 4,5 poäng under en sexmånadersperiod kan sägas upp.

– Det är upp till arbetsledarens godtycke. Om de vill bli av med dig är det väldigt lätt att säga att en frånvaro var icke schemalagd eller inte godkänd, säger en medarbetare till The Guardian.

En annan anställd berättar att hen fick poäng i närvarosystemet för sjukfrånvaro.

– Vid två separata tillfällen fick jag poäng för att jag var sjuk. På min avdelning får vi poäng när vi är sjuka för de ser det som en oplanerad ledig dag, säger personen till tidningen.

Teslas talesperson förnekar att närvaropolicyn straffar anställda som använder betald ledig tid.

The Guardian konstaterar att Tesla under de senaste åren har stämts flera gånger. Bolaget har också anklagats för att motverka att medarbetarna organiserar sig i fackföreningar och för att skapa en kultur där diskriminering och sexuella trakasserier förekommer.

Ny Teknik har också rapporterat att flera personer på höga befattningar har valt att lämna Tesla under den senaste tiden.

Linda Nohrstedt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt